Actualiteiten


Happy Haellelujah


Lees verder

Wij danken de Polen! 73e herdenking bevrijding Breda

Op 29 oktober 1944 is de Nederlandse stad Breda en omgeving  na hevige gevechten bevrijd door soldaten van de 1e Poolse Pantserdivisie onder bevel van generaal Stanisław Maczek.


Lees verder

Boek: POOLSE SPOREN IN AMSTERDAM

'Poolse sporen in Amsterdam' is een tweetalige publicatie over de Amsterdamse geschiedenis.
Als multiculturele stad waarin nieuwe bevolkingsgroepen zich zowel nu als in het verleden vestigden, heeft Amsterdam veel zichtbare sporen van de Poolse immigranten. 


Lees verder

De Keukenhof

Nederland staat alom bekend als het land van de tulpen. Die zijn vooral te bewonderen gedurende het voorjaar als de uitgestrekte velden tot aan de horizon bedekt zijn met bloeiende tulpen en vele andere bloemen. 


Lees verder

Wierszowisko

Het XVIIPoëzie Festival voor Poolse Kinderen, welk op 2 april in Wijchen werd gehouden was wederom een enorm succes. 


Lees verder

„De Trilogie” vertaald naar het Nederlands

„De Trilogie” van Henryk Sienkiewicz (1846-1916) was voor het eerst gepubliceerd in de tachtiger jaren van de 17e  eeuw. 


Lees verder

Poolse sporen in Nederland

Vanwege de vele positieve reacties die binnen zijn gekomen naar aanleiding van de laatste uitgave van deze rubriek presenteren wij hierbij het vervolg van onze zoektocht naar Nederlandse sporen van het Wapen van Polen - de Witte Adelaar. 


Lees verder

Bison Drawsko 2017

Nabij het stadje Drawsko in het noordwesten van Polen vond in februari een spectaculaire en zes weken lang durende NAVO-oefening plaats: Bizon Drawsko 2017. 


Lees verder
facebook