De Keukenhof


 

Nederland staat alom bekend als het land van de tulpen. Die zijn vooral te bewonderen gedurende het voorjaar als de uitgestrekte velden tot aan de horizon bedekt zijn met bloeiende tulpen en vele andere bloemen. Degenen die de Nederlandse tulpen in volle glorie willen bewonderen verwijzen we naar de plek die de Keukenhof heet. De Keukenhof is te vinden in het plaatsje Lisse, niet ver van Amsterdam, tussen Den Haag en Leiden. Hier vinden we één van de grootste bloemenparken in Europa (32 hectare groot). Elk voorjaar opent het park zijn deuren voor bezoekers, die er veel attracties kunnen vinden.

Zo vinden we er verschillende thematuinen (bijv. de Japanse tuin, historische tuin, muzikale tuin, etc.). Een wandeling langs de kilometerslange paden, tussen de vele prachtige paviljoens, struiken, bomen, kanalen en vijvers geeft de indruk dat we ons te midden van een zee van bloemen bevinden. Er zijn allerlei soorten bloemen te bewonderen: tulpen, narcissen, hyacinten, rozen en lelies. Een bezoek in de maanden april en mei is echt de moeite waard. Vooral omdat juist in die twee maanden alle planten tot bloei komen. De bloemententoonstelling werd in 1949 opgericht, dat gebeurde op initiatief van het gemeentebestuur van Leiden. Elk jaar worden er wel 7 miljoen bollen geplant. Dat doen 100 vooraanstaande bloembollenkwekers uit de regio, voor hen is dit een soort levende reclame. Elke bezoeker heeft de mogelijkheid om de bollen van de tentoongestelde bloemen te kopen.

Waar komt de naam Keukenhof eigenlijk vandaan? In de vijftiende eeuw diende het park als tuin voor gravin Jacoba van Beieren die hier de ingrediënten voor haar keuken haalde. Daar dankt de Keukenhof zijn naam aan. In de afgelopen 64 jaar is het park door  maar liefst 50 miljoen toeristen bezocht!

Tegenwoordig is de Keukenhof de plek waar men uit kan rusten, maar ook de plek waar allerlei tentoonstellingen, concerten en andere culturele activiteiten plaatsvinden. Toch is en blijft dit vooral de ideale plek om heerlijk te genieten van de natuur en de juiste plek waar men „de accu’s op kan laden” om de rest van het jaar aan de slag te kunnen gaan. De Keukenhof is één van de plaatsen in Nederland die men perse dient te bezoeken! Het is ook leuk om te weten dat de tentoonstelling dit jaar onder het teken van  „Dutch Design” staat . Van 23 maarttot en met 21 meiis de Keukenhofdagelijks geopend van 08.00 - 19.30.

De kassa sluit om 18.00 uur.Toegang: €16,-  voor volwassenen en  €8,-  voor kinderen (4-11 jaar).

Bezoekadres: Stationsweg 166A, 2161 AM Lisse

Meer info: www.keukenhof.nl

 

facebook