Cursus Nederlandse taal en opleiding assistent logistiek

Met een groep collega’s van E&A zijn we op drie juni begonnen aan de cursus Nederlandse taal op het DC van AH in Geldermalsen.

Onze groep bestaat uit medewerkers die werkzaam zijn in Geldermalsen, Utrecht en Nieuwegein.

Dezelfde cursus is overigens enkele dagen later ook gestart  voor een andere groep EA medewerkers  in Tilburg en Zwolle.

Op de bovengenoemde datum vond een eerste kennismaking plaats, met onze docente – Nettie Verhagen. De meesten van ons kwamen deze eerste keer vol nieuwsgierigheid maar ook met een toontje angst op de bijeenkomst. De wil om Nederlands te kunnen spreken was echter veel sterker dan de nieuwsgierigheid en angst. Elke deelnemer had zo zijn eigen reden om aan de cursus deel te nemen maar voor de meesten is het doorbreken van de taalbarrière in de communicatie toch wel het belangrijkst.  Deze cursus en vooral de kennis van de Nederlandse taal zal ons kansen bieden om beter met onze Nederlandse collega’s  op de werkvloer te kunnen samenwerken, maar ook om nieuwe kennissen en vrienden te maken. Is het niet gewoon fijn om met anderen te kunnen praten?

Heel vaak willen we gewoon eens met iemand praten, ervaringen en ideeën uitwisselen maar dat lukt niet, omdat de kennis van de Nederlandse taal ontbreekt. Dat is ook de voornaamste reden waarom we  zijn  gestart met deze cursus.

Onze docente Nettie doet er alles aan om ons zo goed mogelijk Nederlands bij te brengen. Ze steekt heel veel werk en energie in hetgeen wat ze doet en creëert een vriendelijke sfeer tijdens de lessen, zodat we ons niet ongemakkelijk voelen als we iets niet begrijpen of verkeerd uitspreken. We weten met z’n allen dat Nettie altijd klaar staat om antwoord te geven op al onze vragen ook al stellen we een en dezelfde vraag voor de zoveelste keer. We doen er alles aan om het beste resultaat te bereiken, want het is natuurlijk niet alleen een cursus Nederlandse taal maar ook nog eens een logistieke opleiding. Deze opleiding brengt allerlei specifieke woorden en begrippen met zich mee  en dat is voor ons allen echt een uitdaging.  Nederlands is geen makkelijke taal en de lessen zijn best wel moeilijk, maar het logistieke deel van deze opleiding zorgt ervoor dat we ’s nachts niet kunnen slapen. [Van de redactie:wat ons helemaal niet verbaasd als we bij Iwona en Daniel op bezoek zijn en de muur boven hun bed mogen bewonderen:]

Hoe dan ook, we gaan ervoor en voor de zoveelste keer zien we dat E&A een goede en betrouwbare werkgever is, die niet alleen werk verschaft maar ook nog voor ontwikkeling van haar medewerkers zorgt en dat ook nog een keer helemaal gratis:)

Zowel de cursus Nederlandse taal alsook de opleiding assistent logistiek zullen in februari volgend jaar worden afgesloten. We hopen het zolang vol te houden en het examen met een positieve uitslag af te leggen. Dus beste vrienden en collega’s: blijf  voor ons duimen!!!

Obydwa kursy kończą się w lutym przyszłego roku. Mamy nadzieję, że wytrwamy i zdamy egzaminy z pozytywnym wynikiem, a Was drodzy koledzy i koleżanki prosimy: Trzymajcie za nas kciuki!!!

facebook