Summer Cup 2014

Op 13 juli kwamen we voor de vijfde keer samen op het jaarlijks terugkomende event: de "E&A" Summer Cup!

Dit evenement welk in 2010 voor het eerst werd georganiseerd op de voetbalvelden van E&A in Nistelrode is ondertussen uitgegroeid naar het grootste "samenzijn" van Poolse migranten in Nederland (en waarschijnlijk ook in heel West - Europa)!

Tegenwoordig wordt dit grote voetbaltoernooi officieel gespeeld op de voetbalvelden die ter beschikking worden gesteld door de gemeente Tilburg (waar een hele grote groep Poolse migranten woont - volgens schattingen zo'n 10.000 personen).

De Summer Cup vond dit jaar ook voor het eerst ondersteuning vanuit de Poolse Ambassade en werd ook onder het erepatronaat de Ambassadeur van de Republiek Polen in Nederland gespeeld. De belangrijkste Poolstalige media in Nederland en verschillende belangrijke sponsoren en partners waren aanwezig.

Deze keer deden wel 42 (!) sterkste Poolse (en gemengde – multiculturele) voetbalteams uit Nederland, België en Duitsland mee aan de competitie. Het is daarom ook niet verbazingwekkend dat er meer dan 1000 supporters en bezoekers uit alle streken en uithoeken van Europa kwamen opdagen.

Zodoende kan de Tilburgse Summer Cup (zonder overdreven) het grootste event van de Poolse emigratie in West - Europa worden genoemd!

Dit grote succes hebben we niet alleen te danken aan de financiële steun van de verschillende sponsoren en partners, maar vooral dankzij het initiatief, de betrokkenheid, standvastigheid en organisatorisch talent van een aantal bijzondere persoonlijkheden:

- Marcin Sieroń (de oprichter van het eerste Poolse elftal in Nederland en de gangmaker tijdens het voetbaltoernooi)

- Monica Żyłka ("selfmade manager” van de Summer Cup en een sleutelfiguur binnen de Poolse gemeenschap in Tilburg)

- Marcin Kruszyński (de "uitvinder", initiatiefnemer en promotor van dit evenement)

Het zomertoernooi trok niet alleen de aandacht van honderden voetbalfanaten en supporters. Dit event trekt elk jaar steeds meer bezoekers dankzij de vele andere attracties die de organisatoren hebben verzonnen. Waaronder allerlei wedstrijden en spelletjes voor de kids, een prachtige Zumbavoorstelling, livemuziek verzorgd door de welbekende Poolse band in Nederland: "Jędruś". De aanwezige bezoekers konden zich ook uitleven gedurende de PS3 Fifa Cup en deelnemen aan de "Miss Summer Cup" verkiezing, welk dit jaar werd gewonnen door de Poolse schoonheid Manuela Litwa.

Traditiegetrouw kon iedereen ook dit jaar weer genieten van de lekkernijen en Poolse specialiteiten (welke door een aantal vrijwilligers bereid werden tijdens de BBQ) en deelnemen aan de loterij met zeer aantrekkelijke prijzen.

Laat ons nog even terugblikken naar het voetbaltoernooi zelf:

Gedurende de verschillende zeer spannende wedstrijden kwam "Polonia Aalsmeer" (net als vorig jaar) als grote winnaar naar voren. Dit elftal won de finale van hun geduchte tegenstanders van "FC KAPOST". De derde plaatst werd veroverd door de heren van het "P-TEAM" en "Orkan Rotterdam" mag zich het vierde beste team (net buiten het podium) noemen.

Gefeliciteerd!                        

De winnende teams ontvingen hun bekers en prijzen uit handen van de hoofdsponsor, de directeur van E&A uitzendbureau: dhr. Gilbert Deelen, de vertegenwoordiger van de Poolse Ambassade in Den Haag: dhr. Janusz Wołosz en mevrouw Beata Ostrowska van de supermarktketen "Belvedère".

Namens de organisatoren willen we alle spelers, supporters en deelnemers nogmaals bedanken voor hun komst en positieve bijdrage aan dit prachtige event en iedereen alvast van harte uitnodigen voor de volgende Summer Cup in 2015!
facebook