Mini Euro 2012

Geheel volgens onze tradities is ook weer dit jaar een groot sportevenement georganiseerd. In dit geval weer een voetbaltoernooi dat op 26 augustus plaatsvond. Het zag er dit jaar wel heel anders uit dan in de voorgaande jaren. De grote verschillen waren duidelijk zichtbaar. Ten eerste alleen de trotse benaming al: „Mini Euro 2012” die ons meteen liet dromen van het grote evenement (dat net achter de rug was). Ten tweede de grootte en omvang van het geheel. Dit natuurlijk dankzij de ondersteuning die E&A dit jaar kreeg vanuit SBAflex en de aanvoerder van FC White Eagle – Marcin Sieron.

In de voorgaande jaren hebben wij dankbaar gebruik gemaakt van de faciliteiten die de vestiging Nistelrode te bieden had, maar dit jaar werd besloten om hier verandering in te brengen. Dankzij de samenwerking met de Gemeente Tilburg konden we een bijzondere dag beleven, met vele ups en downs op de velden van de professionele voetbalclub TSV Gudok.

n de strijd om de Mini Euro beker deden 15 teams uit heel Nederland mee die in vier groepen werden onderverdeeld.

Vanaf het begin al konden wij een aantal – niet alleen vanwege de naam – „gevleugelde” teams bewonderen, waar het scoren van ook maar een doelpunt aan het onmogelijke grensde. Na verschillende spannende wedstrijden kwamen we dan uiteindelijk aan bij het gevecht om de derde plaats. Hier kwamen de heren van het „P Team” als winnaar naar voren, die een zege mochten vieren op het team met de bloedstollende naam „de Slachters” dat 170 km moest rijden om uit Spanbroek naar Tilburg te komen.


Naar verwachting kwamen na de eliminatie van alle tegenstanders de beide „gevleugelde” teams „FC White Eagel” en „FC Witte Adelaars” elkaar tegen in de finale. „FC White Eagel” vierde hier een ware monsterzege en kwam met 3:0 als de grote winnaar van de Mini Euro 2012 naar voren. De winnende teams gingen ervandoor met mooie prijzen, bestaande uit prachtige medailles, bekers en geldprijzen ter waarde van totaal 1000,- Euro.

We feliciteren dan ook graag alle winnaars en bedanken alle deelnemers voor een ware Fair play show. Dit hebben we voor een groot deel te danken aan de scheidsrechters die hun vak heel serieus en professioneel uitgeoefend hebben. Veel lof gaat ook uit naar Krzysztof Szwagrzyk, die Topscorer van de dag werd en niet te vergeten Michal Slubowski voor zijn fantastische optreden als beste keeper.

Maar een mens kan niet alleen van sport leven en daarom hadden de organisatoren nog een aantal andere dingen in petto.

Waaronder een aantal leuke attracties voor de jongste supporters (de tekenwedstrijd en het schminken vielen bijzonder in de smaak) die aan het einde van de dag met allemaal leuke cadeau’s naar huis gingen. Verder konden alle 500 deelnemers verschillende Poolse specialiteiten proeven die bereid werden op de BBQ, dit allemaal onder het genot van live muziek die verzorgd werd door Darek Sarna van Record – Live. En uiteindelijk niet te vergeten de grote loterij die tot stand kwam dankzij de subsponsoren: taalschool JO-POL, Poolse winkel Harnas -Tilburg, HollandZorg verzekeringen, Avon- Oriflame Tilburg, reisbureau wycieczki. nl, administratiebureau OLANRO Service. Alles bij elkaar werd het ondanks het feit dat het af en toe regende, een dag die niet meer stuk kon!

Iedereen nogmaals bedankt en tot ziens in 2013!

 
 

 

 

facebook