Wisten jullie dat...

Wisten jullie dat...er in Japan een snelweg door het kantoorgebouw de Gate Tower (een van de 16 wolkenkrabbers in Fukushima-ku Osaka) loopt? Deze snelweg loopt tussen de 5de en 7de verdieping van dit gebouw en is onderdeel van de Kobe Expressway – het grote wegennetwerk rondom Osaka, Kobe en Kyoto.

...op 4 maart 2013 er een poging plaats zal vinden om een zo groot mogelijk aantal mensen op te sluiten in een zeepbel en op die manier in het Guinness Book of Records terecht te komen? Wie heeft er nou zo’n record nodig zou je zeggen? Het is in ieder geval een van de vreemdste ideeën die opgedoken zijn in de geschiedenis van Guinness Records. Van de meest bizarre Guinness Records ooit, kunnen de volgende voorbeelden worden genoemd: de langste nagels (52 cm elk) of de langste snor, die gemeten werd langs bierpullen. Er waren 12 bierpullen nodig om de langste snor op te meten, wat uitkwam op 123 cm lengte.

...de nachtrust in een van de Italiaanse parken in Bologna, ernstig werd verstoord doordat een man daar beroofd werd van zijn gouden horloge, van het merk Rolex? De overvaller kwam na vijf minuten alweer terug en besloot om zich nog even uit te leven op de eigenaar van het horloge. Dat kwam door het feit dat de overvaller een echte kenner was en al snel tot de ontdekking kwam dat het hier om een nep horloge ging. Zodoende kwam het horloge weer terug bij de rechtmatige eigenaar die meteen naar het dichtstbijzijnde politiebureau snelde om daar aangifte te doen. Justitie nam de zaak onder de loep en besloot om...de eigenaar van het horloge te arresteren vanwege het bezit van het vervalste horloge. De brutale dief-kenner loopt nog steeds vrij rond, maar het recht heeft weer gezegevierd. Of niet soms...???

...het verboden is om alcohol en tabak te verkopen aan minderjarigen? Volgens de BBC horen nu in Norfolk in Groot Brittannië daar ook nog eieren en ketchup bij. Dit vanwege de excessen die daar regelmatig plaatsvinden door toedoen van de plaatselijke hooligans. De politie in Norfolk ontving de laatste tijd meerdere klachten van bewoners over auto’s en woningen die besmeurd werden met ketchup en bekogeld met eieren. ...Christoffel Columbus in het echt Krzysztof Kolumbowicz – de zoon van de Poolse koning Wladislaus van Varna was? Dit zegt in ieder geval prof. Manuel Rosa (werkzaam aan de Duke University in de USA). Na 20 jaar onderzoek gedaan te hebben, is hij tot de conclusie gekomen dat Columbus helemaal niet de zoon is van een Italiaanse wever, maar een edele afstammeling van de Poolse koning Wladislaus van Varna. Manuel Rosa is een gerespecteerde expert, wiens deskundigheid door het bestuur van de universiteit waar hij werkzaam is, zeer geprezen wordt. De opmerkelijke conclusie van Rosa wordt ook wereldwijd ondersteund door vele hoogleraren en geleerden (?!).

...men tegenwoordig in China allerlei onderzoeken doet en statistieken bijhoudt? Zoals wel bekend maakt China tegenwoordig een enorme vooruitgang en economische groei door en het inzamelen en bijhouden van alle gegevens is gewoon een must. In principe is daar dan ook niks vreemds of aparts aan, het bizarre begint pas bij de interpretatie van al die gegevens. Het is namelijk zo dat het Chinese Bureau voor Maten en Gewichten de grens van de statistische fout op zo’n 40 miljoen heeft vastgesteld. Dit houdt bijvoorbeeld in dat tijdens een volkstelling de bevolking van heel Polen niet meegerekend zou kunnen worden!

...op 1 oktober 2012 de opening van een nieuwe E&A vestiging in Rzeszów plaatsvond?

De nieuwe vestiging is te vinden in de buurt van het Centraal Station, in het centrum van de stad. Onze nieuwe collega’s die verantwoordelijk zullen zijn voor de ondersteuning van onze medewerkers in het zuidoosten van Polen zijn Krzyszotof Wojnar i Katarzyna Pikuła – Welkom bij de club!

De vestiging is opgezet en geheel ingericht naar wens van onze medewerkers die uit dit deel van Polen komen (en die groep wordt met de dag alsmaar groter).

Het nieuwe kantoor van E&A is heel gunstig gelegen met voldoende parkeerruimte in de buurt en is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 17.00 uur.

ul. Piłsudskiego 31

II piętro pokój 217

35-074 Rzeszów
tel: +48 (17) 7876140

fax:+48 (17) 7876141

Dit is alweer de vijfde E&A vestiging in Polen.

facebook