White Eagles winnen de Winter Cup 2015

De finale van het zaalvoetbaltoernooi, de  Winter Cup 2015 welk op 28 februari in Tilburg plaatsvond, trok zoals altijd veel aandacht van vele media en de hele Poolse gemeenschap in Nederland.

Gedurende het voetbalkampioenschap kwamen de White Eagles uit Tilburg als het sterkste team naar voren en veroverden de eerste plaats. Nummer twee werden de heren van FC Crus. De derde en vierde plaats werden respectievelijk ingenomen door FC Sokół Brussel en het Zeewolde Team.

Aan het toernooi deden deze keer maar liefst 49 voetbalteams uit heel Benelux mee, waarvan er 24 de finale bereikten. Naast het sportevent werden er ook allerlei andere evenementen georganiseerd die speciaal waren opgezet voor de aanwezige supporters en vele bezoekers met kinderen. De organisatoren hebben ervoor gezorgd dat iedereen iets leuks kon doen. Zo konden alle aanwezigen genieten van allerlei attracties die speciaal voor die dag waren opgezet: optredens van verschillende populaire bands, een loterij met zeer aantrekkelijke prijzen, een lasershow en een speciaal programma voor de kleintjes, welk verzorgd werd door het Forum Poolse Scholen in Nederland.

Het twee keer per jaar (winter en zomer) terugkomend voetbaltoernooi welk gecombineerd wordt met allerlei andere attracties is intussen uitgegroeid tot het grootste event welk de Poolse gemeenschap in Nederland samenbrengt  en dat elk jaar steeds meer Nederlanders en andere nationaliteiten aantrekt die in dit kleine maar sympathieke landje wonen!

Simpel gezegd: een prachtig voorbeeld van integratie en verdraagzaamheid.

Laat ons erbij vermelden dat dit evenement alweer voor de derde keer plaatsvindt onder het erepatronaat van de Ambassadeur van Polen in Nederland en voor het eerst onder het patronaat van PZPN, oftewel de Poolse Voetbalfederatie.
 

facebook