Een hoop afval...

Hoewel? Met die Poolse bossen gaat het ook niet al te best de laatste tijd... En in sommige gevallen hebben we dat te danken aan „creatieve” Nederlanders. Nederland staat namelijk bekend om zijn export en als we de zaak van een tweetal Nederlandse „businessmannen” uit Groningen bekijken dan komen we tot de conclusie dat je alles en overal kan exporteren. Deze twee ondernemers hebben een bron van verdiensten aangeboord die gebaseerd is op het exporteren van afval en het vervalsen van documenten. In de begeleidende documenten van het afval werd namelijk gezegd dat het hergebruikt kon worden als brandstof in de cementindustrie. Uit onderzoek bleek echter dat dit een leugen was. Het Nederlandse afval kwam niet terecht in de industrie maar werd in Polen op hopen in de frisse buitenlucht gedumpt. Waarbij de buitenlucht niet bepaald fris meer was...

Het moge ons dan ook niet verbazen dat de heren uiteindelijk gepakt en bestraft zijn. De rechter legde in totaal voor 270.000 euro aan boetes op en beiden kregen voorwaardelijke celstraffen tot 3 maanden.

Zo zien we dus dat er twee soorten mensen zijn, de ene soort haalt spullen uit het bos en de andere brengt spullen naar het bos.

Als ik rechter was dan had ik de rollen van beide bovengenoemde groepen omgedraaid: de Nederlandse „ondernemers” zouden voor straf paddenstoelen moeten planten in het Poolse bos en de Poolse plukkers zou ik afval laten opruimen in het bos waar ze de paddenstoelen hadden geplukt!

 

facebook