Smakelijke paddenstoelen?

Het is najaar en dus paddenstoelentijd hoor ik jullie zeggen. Ja natuurlijk dat is zo, maar niet in Nederland!

Het is namelijk zo dat er in Nederland een totaal verbod geldt voor het roeren en/of vernielen van de kruidlaag in het bos.

Het plukken van paddenstoelen is in feite dus ook een vorm van vernielen van die kruidlaag en wordt in Nederland niet in dank afgenomen, maar bestraft met hoge boetes. Vele van onze landgenoten weten dat niet en anderen zijn liefhebbers van extreme sporten en nemen gewoon het risico door in hun vrije tijd lokale parken en bossen af te stropen op zoek naar smakelijke paddenstoeltjes... Dit eindigt heel vaak met een niet bepaald prettige ontmoeting met de boswachters en sensationeel nieuws in de media. Zo konden we laatst in een van de landelijke bladen lezen dat op de laatste mooie zondag de Groene Brigade een groep Polen en Duitsers in de omgeving van Venlo in de kraag vatte. De groep bleek 20 kilo paddenstoelen geplukt te hebben en werd daarom bestraft met een gepaste financiële sanctie... Helaas vertelde deze krant niet hoe hoog die boete was, maar laten we dat maar niet zelf ervaren.

Tsja, iedereen heeft recht om te eten waar hij of zij zin in heeft, maar doe mij maar Poolse paddenstoelen uit het Poolse bos...Eet smakelijk!

 

facebook