E&A Summer Cup 2013

Op 25 augustus kwamen we alweer voor de vierde keer samen op het jaarlijks terugkomende event: de E&A Cup!

Het evenement  dat  we in 2010 voor het eerst organiseerden voor een kleine groep voetbalfanaten van E&A is vandaag de dag uitgegroeid  tot één van de grootste evenementen voor Poolse migranten in Nederland. Dit jaar  werden we ondersteund door

Poolstalige media in Nederland en vele nieuwe subsponsors en partners.  Aan het voetbaltoernooi zelf deden deze keer 24 senioren en 3 juniorenteams (waaronder twee bestaande uit Nederlandse kinderen) mee.

Naast het voetbaltoernooi  hadden de organisatoren ook een aantal andere leuke attracties in petto. Waaronder een groot luchtkasteel in de vorm van een voetbal en allerlei spelletjes  voor de jongste supporters. 


Verder konden alle deelnemers  verschillende Poolse specialiteiten proeven die bereid werden op de BBQ, dit allemaal onder het genot van live muziek die verzorgd werd door Darek Sarna van Record-Live en DJ’s van radio-holland.pl en de grootste Poolse disco in Nederland: Luna.  De Zumba voorstelling en de verkiezing Miss Summer Cup bleken een schot in de roos te zijn voor wat betreft de aandacht van het aanwezige publiek. Traditiegetrouw vond hier ook weer de grote loterij (met bijzonder exclusieve prijzen) plaats. Enkele hoofdprijzen vielen in handen van onze collega’s uit Tilburg, waaronder een weekend Parijs voor twee personen!


 

Dit jaar hebben we ook genoten van bijzonder goed weer, wat op zich al, als een evenement mag worden beschouwd (Nederland kennende). Gedurende het  voetbaltoernooi lieten teams als  Avassaladores Brazillian of  E&A Zaandamons genieten van een spektakel dat topvoetbal genoemd mag worden. Uiteindelijk kwamen de sterkste teams naar voren: FC White Eagle, Polonia Aalsmeer en Wit-Rood speelden een prachtige finale met vele doelpunten. Hier had Polonia Aalsmeer  aan het einde toch te veel overwicht op de concurrenten en gingen de heren ervandoor met de eerste prijs: €500,- en een prachtige beker die door de directeur van E&A, Gilbert Deelen  werd uitgereikt. Wit-Rood veroverde de tweede plaats en (het door E&A gesponsorde team) FC White Eagel ontving de bronzen beker, samen met de prijzen voor de topscoorder en beste speler fair-play.

 

Weer een prachttoernooi achter de rug, ons rest niets anders dan woorden van respect en bewondering richting alle spelers, supporters, organisatoren en de subsponsors! We bedanken alle deelnemers en nodigen iedereen alvast uit voor de volgende E&A Cup in 2014.

 

facebook