Wisten jullie dat...

...Koningsdag 2017 - op donderdag 27 april in Tilburg wordt gevierd?

Koningsdag, is een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere van het staatshoofd. In alle delen van het Koninkrijk geldt dit voor de meeste werknemers als vrije dag en wordt het gevierd met verschillende festiviteiten, waaronder de vrijmarkten en het dragen van oranje kleding. 2013 was het laatste jaar waarin de feestdag op 30 april gevierd werd als Koninginnedag. Sinds 2014 heet de dag Koningsdag en wordt gehouden op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Traditioneel brengt de vorst op deze dag ook een ceremonieel bezoek aan een of meer gemeenten van het land. Dit jaar gebeurt dat in Tilburg! 

Het Koninklijk Paar (Fot. www.nu.nl)

...Maar wisten jullie datZijne Majesteit de Koning de harten van vele Nederlanders heeft weten te stelen?

Koning Willem Alexander heeft namelijk besloten om voor zijn 50ste verjaardag 150 jarigen uit te nodigen voor een feestelijk diner op vrijdagavond 28 april op het Koninklijk Paleis in Amsterdam! 


 

... Wisten jullie datdat nog niet alles is? Nee hoor, de Koning gaat verder: na het diner wordt het Paleis 50 uur (tot zondagavond

30 april om 24.00 uur) onafgebroken opengesteld voor het publiek. De gratis e-tickets zijn te bestellen via www.WA50.nlKoninklijk Paleis in Amsterdam (Fot.
www.paleisamsterdam.nl)

facebook